۲ اسفند ۱۳۹۸، ۱۱:۱۵

شنبه سوم اسفندماه؛

نشست «تفکر نقادانه: منش و مهارت» در باشگاه اندیشه برگزار می‌شود

نشست «تفکر نقادانه: منش و مهارت» در باشگاه اندیشه برگزار می‌شود

نشست «تفکر نقادانه: منش و مهارت» با ارائه هومن پناهنده، شنبه سوم اسفندماه در باشگاه اندیشه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه سلسله نشست‌های تفکر نقادانه، نشست «تفکر نقادانه: منش و مهارت» با ارائه هومن پناهنده، شنبه سوم اسفندماه از ساعت ۱۸ در باشگاه اندیشه برگزار می‌شود.

تفکر نقادانه، ابزارهایی را در اختیار ما قرار می‌دهد که پیش از پذیرفتن هر عقیده یا انجام دادن هر کاری می‌توانیم به کمک این ابزارها، عقلانی بودن یا نبودن آن عقیده یا کار را محک بزنیم. در تفکر نقادانه سعی بر این است که هر ادعا یا استدلالی پیش از پذیرفته شدن، با استفاده از معیارهای معینی محک زده شود تا بتوان درباره‌ی عقلانی بودن یا نبودن آن داوری کرد. تفکر نقادانه روش پرسیدن سوال‌های به جا را می‌آموزد و مهارت‌های لازم را برای این کار فراهم می‌کند.

هومن پناهنده متولد ۳۱ فروردین ۱۳۳۸، کارشناس ارشد زبان شناسی از دانشگاه تهران است. او به علت علاقه‌اش به فلسفه سال‌هاست آن را دغدغه اصلی زندگی خود قرار داده. پناهنده مترجم حرفه‌ای فلسفه، ویراستاری ماهر و مدرس کارگاه ترجمه‌ی متون فلسفی است. هومن پناهنده در سال ۱۳۶۹، دوره فوق لیسانس رشته زبان‌شناسی دانشگاه تهران را با نگارش رساله‌ای تحت عنوان «ورود مفاهیم نو و تغییر در حوزه معنایی پس از سال ۱۳۵۷ در زبان فارسی» به راهنمایی علی‌محمد حق‌شناس به پایان برد. او علی‌رغم علاقه‌ای که به زبان‌شناسی داشت، به دغدغه اصلی خود یعنی فلسفه پرداخت و به صورت حرفه‌ای اما نه آکادمیک این رشته را دنبال کرد.

او به عنوان مدرس در شهر کتاب مرکزی و مؤسسه معرفت و پژوهش در زمینه ترجمه متن فلسفی مشغول به فعالیت است. او همچنین با مترجمان جوان همکاری‌های فراوان داشته و بیشتر نقش ویراستار را در کنار آنها بر عهده می‌گیرد.

هومن پناهنده مترجم و متفکر ایرانی می‌گوید: تعریف‌های مختلفی برای تفکر نقادانه عرضه شده است. یکی از این تعاریف، ارزیابی نقادانه نظرها یا باورها با تکیه بر معیارهای عقلانی است. ما همواره با نظرها و باورهای مختلف در ساحت نظر یا عمل مواجه می‌شویم و می‌خواهیم بفهمیم تا چقدر به حقیقت و صدق نزدیک ترند؟ چرا که این باورها در زندگی ما مهم و موثرند. قدم اولین در این مواجهه این است که نظرها را بدیهی و روشن نپنداریم و به راحتی در مورد آنها حکم نکنیم. بلکه برای درستی و نادرستی آن به دنبال دلیل بگردیم و به ارزیابی آن دلیل بپردازیم. تقریباً همه تعریف‌های تفکر نقادانه بر محور تعقل می چرخد. چه تعقل در بعد نظر و چه تعقل در بعد عمل عقل و تعقل همواره در فرهنگ بشری، اموری ارزشمند تلقی می‌شده‌اند. ما همواره خودمان و دیگران را به تعقل توصیه می‌کنیم.

از آثار او می‌توان به کتابهای زیر اشاره کرد:

• فلسفه علم، سمیر اکاشا، هومن پناهنده (مترجم)، تهران: فرهنگ معاصر

• پرسیدن مهم‌تر از پاسخ دادن است: درآمدی بر فلسفه، دنیل کلاک، ریموند مارتین، حمیده بحرینی (مترجم)، هومن پناهنده (ویراستار)، تهران: هرمس

• سرگذشت فلسفه، برایان مگی، حسن کامشاد (مترجم)، هومن پناهنده (ویراستار)، تهران: نشر نی

• درس‌هایی کوچک درباب مقولاتی بزرگ، لشک کولاکوفسکی، روشن وزیری (مترجم)، هومن پناهنده (ویراستار)، تهران: طرح نو، ۱۳۸۱

• «سیمون وی»، آن بگلی، هومن پناهنده (مترجم)، تهران: ماهی، ۱۳۸۴

باشگاه اندیشه در خیابان انقلاب، خیابان وصال، کوچه نایبی، پلاک ۲۳ واقع  و ورود برای همگان آزاد و رایگان است.

کد خبر 4857898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha